BINE ATI VENIT!

elefant.ro a> fashiondays.ro

LADA CU ZESTRE Boutique

sâmbătă, 6 februarie 2016

Azi este despre...MOV (VIOLET)..."CULOAREA PUTERII"


Violetul reprezintă culoarea tainei, a misterului și este asociată cu o gură de lumină care se închide și se stinge. Această culoare corespunde chackrei creștetului capului- coroana, care este asociată cu energia spiritual. Este culoarea asociată onoarei, demnității.,respectului de sine și speranței. De asemenea ea este supranumită “culoarea puterii”, întrucât era culoarea regilor și era purtată de aceștia în nuanța “purpuriu regal.”

Violetul favorizează apropierea noastră de viața spirituală, apariția inspirației, dinamizează intuiția,  oferă candoare, inspirație și puritate. Majoritatea muzicienilor si pictorilor au avut momente de inspirație atunci când  în preajma lor era lumina violetă. În cazul lui Leonardo Da Vinci secretul  care l-a făcut faimos a fost lumina violetă care a fost obținută prin filtrarea razelor solare prin interemediul draperiilor din camera sa. Această lumină o capta în momentul când dorea să se apuce de lucru. Leonardo recomandă această culoare pentru creșterea creativității. Această culoare a fost preferată și de   compozitorul Richard Wagner și contele de Saint Germain, cunoscut ca o persoană cu înzestrări spirituale speciale care în acel timp a contribuit la multe vindecări. Persoanele care preferă culoarea violet sunt considerate a fi sincere, inocente și înțelepte. La nivel psihic culoarea violet calmează angoasele, anihilează frica și elimină agresivitatea. Această culoare favorizează dezintoxicarea organismului, întărește sistemul imunitar, stimulează producerea globulelor albe, reglează tensiunea arterială și reduce somnul. De asemenea influențează întregul sistem osos și nervos al organismului. Este o culoare antiseptică, având efect purificator la nivel spiritual cât și fizic. Contribuie la echilibrarea energiilor spirituale și fizice. Este eficientă în tratarea afecțiunilor canceroase. Artrita poate fi tratată printr-o nuanță de violet ce tinde spre albastru. Culoarea violet ajută organismul să asimileze substanțele nutritive și minerale. Femeile dacă vor folosi această culoare vor vedea că li se ameliorează procesul de digestie și astfel li se elimină una din cauzele celulitei.

Efectele fiziologice ale culorii violet: intensifică activitatea cardiovasculară, accelerează respirația, intensifică pozitiv rezistența cardiacă și pulmonară.
Efectele psihologice ale culorii violet: culoare rece, transcendentală, luciditate înțeleaptă, detașare totală, clarviziune, sentimentul eternității, nostalgia adevărurilor ultime, trăiri paranormale, stare de fuziune și unitate cu tot ceea ce ne înconjoară, stimulează trăirile spirituale înalte, precum și simultaneitatea unor stări ca optimism și nostalgie, atracție și detașare, îndepărtare și apropiere, bucurie și tristețe, concret și abstract, prezență și absență, stare de atotputere, omniprezență, senzație de apropiere foarte mare în spațiu, cuprinderea infinitului și a eternității în propia ființă, starea ca totul este in ființă și că simultan ființa este în tot ceea ce o înconjoară.

BENEFICIILE CULORII VIOLET:

  1. Întărește sistemul imunitar;
  2. Calmarea mentală și nervoasă;
  3. Încurajează creativitatea și inspirația;
  4. Deprimă nervii motori, sistemul limfatic și cardiac;
  5. Purifică sângele;
  6. Menține echilibrul potasiului și sodiului în organism;
  7. Stimulează creșterea osoasă, combate reumatismul;
  8. Stimulează splina;
  9. Radiațiile sale specifice inhibă tumorile;
  10. Contribuie la echilibrarea apetitului.
Boli tratate prin intermediul culorii violet
  1. Nevralgii, dezechilibre nervoase;
  2. Stimularea memoriei;
  3. Insomnii;
  4. Astm bronșic;
  5. Tulburări de vedere;
  6. Afecțiuni renale;
  7. Boli infecțioase;
  8. Afecțiuni cardiace;
  9. Celulită;
  10. Afecțiuni ale vezicii urinare;
  11. Tulburări de creștere osoasă, crampe, reumatism, sciatică, artrită;
  12. Meningită;
  13. Tumori;
  14. Boli de piele, boli ale scalpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu